1 Mai în Spania, sărbătorit ca la noi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Spania au profitat de cele trei zile libere și au sărbătorit Ziua Internaţională a Muncii cu mici şi bere, la iarbă verde sau pe plajă.

În acest sfârşit de săptămână, destinaţiile preferate ale celor mai mulţi români din Spania au fost parcurile cu spaţii pentru grătar şi malul mării, așa cum mergeau și când erau acasă. În ultimii ani, parcurile amenajate au devenit locurile preferate de picnic şi de relaxare ale românilor, mari amatori de mici sfârâind la grătar, stropiţi cu bere și vin din belşug.

Temperatura de peste 25 de grade Celsius i-a scos pe oameni în natură. În spațiile verzi din jurul orașului Castellon, după ora 10, cu greu se mai putea găsi măcar un loc în care să se întindă o pătură.

Familiile Dumitru, Tufă și Colea au decis să petreacă împreună ziua de 1 Mai. După un grătar copios, bărbații au încins o partidă de fotbal, în timp ce femeile au preferat să savureze o cafea și să admire priveliștea. ”Lucrăm în fiecare zi cu spaniolii, aşa că azi vrem să ne simțim ca acasă şi să petrecem alături de ai noștri, cu mici, păstrămioară și cârnați” spun membrii celor trei familii.

Petrecerile s-au întins de-a lungul celor trei zile libere, iar românii au umplut parcurile cu grătare. Și astăzi, voia bună și grătarele sfărâind animau zecile de români ieșiți să mai petreacă o zi ”ca acasă”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite