A doua reţea de români "proprietari de sclavi", arestată într-o săptămână în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un caz de sclavie în Spania, cu cetăţeni români atât în "rolurile" victimelor, cât şi ale agresorilor. 14 români erau exploataţi la munci agricole şi li se confiscau toţi banii câştigaţi.

Prezenţa românilor într-o hală părăsită de pe parcela 34 din poligonul 403 din Villamarciel (provincia Valladolid) nu era ciudată pentru locuitorii din sat, obişnuiţi de acum patru ani cu acest continuu "du-te-vino" al muncitorilor sezonieri de această naţionalitate care au ocupat insalubra clădire cu aspect de grajd. Intervenţia poliţiei a fost, însă, o surpriză, pentru toţi, chiar şi pentru doamna primar, scrie Nortecastilla.

Agenţii Poliţiei Naţionale au sigilat hala, situată la un kilometru de centrul localităţii Villamarciel, în care locuiau între 12 şi 14 persoane, şi au arestat în Geria (Valladolid) cinci presupuşi membri ai unei reţele de exploatare şi trafic de fiinţe umane.

Citeşte pe adevarul.es ce spune primarul localităţii despre cazul românilor cazaţi în grajdul cu purici

Arestaţii, toţi cu vârste între 29 şi 51 de ani, de naţionalitate română, ademeneau, prin înşelătorie, compatrioţi, pe care îi aduceau în Spania, sub promisiunea unui loc de muncă în agricultură. Odată ajunşi aici le ofereau, este adevărat, locuri de muncă, dar le confiscau majoritatea banilor câştigaţi de aceştia.

Află cine sunt cei cinci arestaţi şi unde este liderul reţelei

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite