Spania: Unul din patru copii este sărac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Caixa Catalunya a realizat un studiu despre nivelul de sărăcie din Spania şi a concluzionat că noua faţă a acesteia este reprezentată de chipul unui copil.

Fundaţia Caixa Catalunya a realizat un studiu despre nivelul de sărăcie din Spania şi a concluzionat că noua faţă a acesteia este reprezentată de chipul unui copil. Spania înregistrează unele dintre cele mai ridicate cifre europene în privinţa sărăciei infantile, cu un indice al sărăciei moderate de peste 24 la sută şi de 10,3 la sută al sărăciei la cote înalte.

Studiul, realizat de Caixa Catalunya sub coordonarea Institutului Copilului şi al Mediului Urban, a stabilit că cei care se încadrează în limitele sărăciei moderate câştigă mai puţin de 60 la sută din salariul mediu din respectiva ţară (6.860 de euro pe an). Cei încadraţi în limitele sărăciei înalte, câştigă 40 la sută din salariul mediu(4.573 de euro pe an), iar cei cu sărăcie severă, mai puţin de 25 la sută (3.219 euro pe an).

Conform acestor parametri, investigaţia concluzionează că 19,9 la sută dintre locuitorii Spaniei sunt săraci, adică aproximativ nouă milioane de persoane. Dintre aceştia, 1,7 milioane sunt minori, cel mai puternic afectaţi fiind copiii imigranţilor. Aceştia sunt de două ori mai mulţi decât spaniolii, raportat la cazurile de sărăcie înaltă, şi de trei ori mai mulţi, raportat la cele de sărăcie severă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite