Spania: O judecătoare a fost amendată pentru atitudinea sa ironică față de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Românul, dacă nu își bate nevasta, parcă nu se simte împlinit”, a declarat judecătoarea Tribunalului pentru Violența în Familie din Santander. Acuzată de xenofobie și dispreț față de cetățeni, femeia a fost amendată cu 3.000 de euro.

María Jesús García Pérez, judecătoarea Tribunalului pentru Violența în Familie, din Santander, a declarat că majoritatea denunțiurilor depuse de către femeile care își acuză partenerii de viață de violență sunt „ridicole”, că „se bazează pe dovezi superficiale de genul mesajelor pe mobil”, și că „puține sunt reale”.

De asemenea, judecătoarea se referea la bărbații români ca fiind niște persoane care „dacă nu își bat nevasta, parcă nu se simt împliniți”, iar despre femeile provenite din America de Sud spunea că „duc de nas pe toată lumea”.

Aceste afirmații, care au apărut într-un interviu acordat de Maria Jesus Garcia ziarului spaniol El Mundo, au costat-o o amendă de 3.000 de euro.

Consiliul General al Puterii Judiciare din Spania a găsit-o pe aceasta vinovată de xenofobie și încălcare a Legii Organice nr. 418, aliniatul 5, dispreț față de cetățeni, instituții, avocați și chiar față de doctrina tribunalului Constituțional.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite