„Spania nu va fi invadatã de români!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi preşedinţi ai asociaţiilor de români din Castellon sunt de pãrere cã situaţia dificilă prin care trece Spania în aceste momente va fi una dintre principalele motive pentru care

Mai mulţi preşedinţi ai asociaţiilor de români din Castellon sunt de pãrere cã situaţia dificilă prin care trece Spania în aceste momente va fi una dintre principalele motive pentru care românii nu o vor alege ca ţară de destinaţie în următoarea perioadă.

Pe de altã parte, preşedinţii asociaţilor româneşti sunt mulţumiţi cã cei care locuiesc deja în Peninsula Ibericã şi care deţin numãrul de identificare pentru strãini, vor putea munci în orice domeniu, ca orice alt cetãţean al Uniunii Europene.

„Credem cã cei doi ani au fost mai mult decât suficienţi şi nu avea niciun sens prelungirea restricţiei de muncã”, a declarat Encarna Barragan, Secretar General al Sindicatului Muncitorilor din regiune, pentru ziarul „El Periodico Mediterraneo”.

Tino Calero, membru al Uniunii Generale a Muncitorilor din Castellon, a scos în evidenţã faptul cã înainte, românii veneau datoritã situaţiei economice foarte bune din Spania şi pentru cã exista posibilitatea de a gãsi un serviciu repede şi foarte bine plãtit. „Aceste locuri de muncã nu mai există. Mulţi dintre românii care locuiesc în provincie întâmpinã foarte multe greutãţi. Nu credem cã-şi vor chema rudele sau prietenii”, a declarat Calero.




Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite