În Spania se înfiinţează tot mai multe birouri pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită numărului mare de imigranţi, tot mai multe primării din provinciile spaniole creează birouri speciale de consiliere şi integrare a nou- veniţilor. În localitatea Miranda de Ebro,

Datorită numărului mare de imigranţi, tot mai multe primării din provinciile spaniole creează birouri speciale de consiliere şi integrare a nou- veniţilor. În localitatea Miranda de Ebro, provincia Burgos, 13 % din populaţie provine din afara Spaniei.

Din cei 5.664 de străini, cei mai mulţi sunt portughezi (2005), urmaţi de români (854) şi marocani (573). Din acest motiv, primăria din localitate va înfiinţa un birou pentru străini, care, pe lângă consiliere, va studia necesităţile imigranţilor, cum sunt primiţi în comunitatea spaniolă şi va realiza un plan de integrare a acestora.

De asemenea, la sediul primăriei se va înfiinţa şi o sală de curs unde străinii vor primi lecţii de limbă spaniolă. În acest proiect se vor investi, în total, 34.000 de euro.

Şi în oraşul valencian Moncada, primăria va înfiinţa, în sediul Centrului de Tineret, un birou de Ajutor pentru Imigranţi, care va răspunde necesităţilor celor 2.100 de străini care trăiesc în localitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite