În Spania, imigranţii plătesc anual 1.000.000 de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul anului 2007, cotizaţia plătită de imigranţii din Spania la Asigurările Sociale a atins valoarea de nouă miliarde de euro. Această sumă reprezintă echivalentul banilor primiţi

De-a lungul anului 2007, cotizaţia plătită de imigranţii din Spania la Asigurările Sociale a atins valoarea de nouă miliarde de euro. Această sumă reprezintă echivalentul banilor primiţi de un milion de pensionari, în condiţiile în care raportul dintre numărul pensionarilor străini din Spania şi cel al autohtonilor este de 1 la 125.

Datele oferite de Institutul Naţional de Statistică atestă existenţa a 60.000 de pensionari străini şi a 7,5 milioane de spanioli. Paradoxul este că unii dintre iberici îi denigrează pe imigranţi, deşi datorită acestora venitul cetaţenilor spanioli a crescut cu 623 de euro pe an, pe cap de locuitor. O privire de ansamblu asupra provinciilor Spaniei evidenţiază beneficiile economice care au rezultat în urma fenomenului imigraţional: cele mai dezvoltate regiuni spaniole sunt acelea care au primit cel mai mare număr de imigranţi. Madrid, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare, Murcia sau Rioja sunt doar câteva exemple edificatoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite