Spania: Au furat din conturile arabilor peste 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O organizaţie, care se ocupa cu falsificarea cardurilor de credit, formatã din 25 de persoane de naţionalitate românã a fost anihilatã.

Românii reţinuţi în provincia Castellon clonau cardurile arabilor înstăriţi din Emiratele Arabe sau Arabia Saudită, unde limitele de credit sunt mult mai mari. Potrivit poliţiei cardurile falsificate erau utilizate în magazinele din oraşele Castellon, Valencia şi Tarragona. Valoarea pagubelor depăşeşte 1,5 milioane de euro.

Românii au atras atenţia agenţilor de poliţie în urmă cu un an prin cumpărăturile extravagante pe care le realizau în cele trei zone amintite. În repetate rânduri, vânzătorii din magazine cooperau cu banda de români, fapt pentru care primeau 50% din valoarea produselor achiziţionate.

Informaţiile secrete ale cardurilor erau furnizate de complicii organizaţiei chiar din ţările de origine ale celor înşelaţi, iar în Spania fabricau carduri false cu datele obţinute. Au fost păgubiţi atât romani, dar mai ales, deţinătorii de carduri din Emiratele Arabe sau Arabia Saudită.

Câştigurile erau distribuite

O parte din banii obţinuţi erau trimişi în România pentru a fi „spălaţi” prin cumpărare de imobile sau pentru a plăti cauţiunile altor infractori aflaţi după gratii.

De asemenea, foloseau banii pentru achiziţionarea de aparate electronice, laptopuri, telefoane mobile, genţi şi haine, toate de firmă, care erau trimise în România pentru a fi comercializate de către prietenii sau rudele din ţară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite