Spania este în doliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată în vacanţă, Casa Regală a Spaniei şi-a întrerupt concediul şi a venit de urgenţă la Madrid. Regele Juan Carlos a ţinut în permanenţă legătura cu autorităţile de la

Aflată în vacanţă, Casa Regală a Spaniei şi-a întrerupt concediul şi a venit de urgenţă la Madrid. Regele Juan Carlos a ţinut în permanenţă legătura cu autorităţile de la Madrid. Preşedintele Guvernului, Luis Rodriguez Zapatero a declarat că "Guvernul este profund emoţionat, foarte afectat, aşa cum sunt toţi cetătenii spanioli."

La rândul său, liderul opoziţiei, Mariano Rajoy, a afirmat că tragedia afectează întreg poporul spaniol. "Trebuie să facem un efort pentru a face lucrurile bine, pentru a identifica repede victimele, să aducem pacea şi liniştea familiilor.

Preşedinta Comunităţii de Madrid, Esperanza Aguirre, spune despre accident că este o mare lovitură pentru Spania. "Sper să nu mai trăiesc astfel de evenimente. Am prins 11-M, am prins şi acest accident aviatic. Este prea mult, sper să fie ultimul eveniment tragic prin care trece Spania".

În urma accidentului, 153 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 19 sunt rănite.

Delegaţia spaniolă prezentă la Jocurile Olimpice a ţinut, ieri, un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi în accident. La fel s-a întâmplat şi cu naţionala de fotbal a Spaniei care, miercuri seară, la câteva ore distanţă de la tragicul eveniment, a susţinut amicalul cu Danemarca. În Madrid, Insulele Canare şi în numeroase alte oraşe din Spania au fost declarate trei zile de doliu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite