Spania continuă să fie ţară de tranzit pentru terorişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite, în 2008, Spania a fost o importantă bază logistică şi de tranzit pentru organizaţiile teroriste din Europa Occidentală.

Coordonatorul Departamentului de Luptă Împotriva Terorismului al Statelor Unite ale Americii, Ronald Schlicher a declarat că Spania este una dintre ţările europene cele mai tranzitate de terorişti. El a ţinut să precizeze că în 2008, organizaţia teroristă ETA a cauzat cele mai mari probleme în Spania. „Cooperarea între Spania şi Guvernul francez a dat rezultate bune în lupta împotriva terorismului. Numai anul trecut au fost capturaţi 158 de membrii ai ETA, dintre care 33 în Franţa”, a spus Ronald Schlicher.

Americanul a mai afirmat că potrivit datelor pe care le are, Guvernul Spaniei este îngrijorat de terorismul islamic, care are o puternică influenţă pe teritoriul ţării. În 2008, poliţiştii spanioli a arestat 65 de persoane care făceau parte din organizaţiile teroriste islamice Al Qaeda, Al Qaeda în Magreb (AQIM) şi Grupul de Luptă Islamic Marocan (GCIM).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite