Spania: Şomajul “frânează” venirea românilor în Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza creșterii șomajului, românii au renunțat să mai vină în Castellon, scrie cotidianul El Pais. Acest lucu are loc, după ce Comisia Europeană a acceptat aplicarea restricţiilor temporare impuse românilor.

Asociaţiile româneşti din Castellon consideră că, măsura impusă românilor pe piața muncii din Spania nu este deloc necesară. Și asta, pentru că oricum pe măsură ce creştea rata şomajului, sosirea românilor aici s-a frânat.

Dacă la sfârşitul anului 2007, în Castellon se găseau 41.860 de români, iar dintre aceştia, 1.700 nu aveau un loc de muncă, în ultima perioadă numărul lor a crescut, acum în Castellon fiind 55.629 de români. Dintre aceștia, 8.700 dintre ei sunt în șomaj. Asta arată datele Ministerului spaniol al Muncii.

Vezi mai multe informații pe acest subiect pe adevarul.es

"Această decizie ne face mult rău, pentru că se pare că suntem noi învinovăţiţi de şomaj, cred că este o măsură populistă şi pe care ar fi trebuit să fie prezentată înainte de alegerile locale', a declarat unul dintre preşedinţii de asociaţii româneşti, Ionel Scrofan. El mai spune că românii nu se mai gândesc la "visul de aur spaniol".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite