Spania: Testul HIV poate fi cumpărat din farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durează 15 minute, asigură anonimatul și costă 5 euro. În prima lună de aplicare a proiectului, farmaciile din Țara Bascilor au vândut peste 600 de teste HIV.

Proiect pilot în Europa, programul prin intermediul căruia s-au pus în vânzare teste HIV în douăzeci de farmacii din Țara Bascilor înregistrează un real succes. În prima lună de aplicare a proiectului, 600 de persoane din Țara Bascilor au achiziționat testul HIV din farmacii. Două rezultate au fost pozitive.

Principalul avantaj al realizării acestui test este depistarea din timp a infectării, deoarece efectele vizibile apar mult prea târziu, la doi-trei ani de la momentul infectării. La achiziționare, farmacistul îi extrage o picătură de sânge cumpărătorului, pe care o aplică pe test, iar rezultatul apare în 15 minute. Testul asigură anonimatul celui care l-a realizat și costă 5 euro.

Farmaciștii au urmat cursuri speciale pentru a ști cum să reacționeze în cazul în care rezultatul testului este pozitiv. Apoi, ei trebuie să îndrume respectivele persoane către asociațiile și organizațiile de profil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite