Spania: Spălătorii de parbrize din Murcia mai au două săptămâni de grație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Murcia a inițiat o campanie socială, în două faze, care vizează spălătorii de parbrize, vânzătorii ambulanți sau persoanele care oferă neautorizat locuri de parcare contracost. Prima fază va fi de informare și avertizare, iar a doua, de control și reținere.

Noua campanie a primăriei din Murcia, de avertizare a spălătorilor de parbrize, a vânzătorilor ambulanți și a persoanelor care rezervă locuri de parcare contracost, a luat naștere în urma plângerilor repetate ale cetățenilor, care nu se mai simt în siguranță. În 2008, polițiștii au identificat 695 de persoane care spălau parbrize în intersecții, vindeau diverse obiecte fără a avea autorizație sau cereau bani șoferilor după ce le indicau un loc liber într-o parcare.

Campania va fi organizată în două faze. Prima, care începe mâine și care va dura două săptămâni, va fi de informare, prin intermediul unor pliante editate în cinci limbi -spaniolă, română, engleză, franceză și arabă-. Aceste pliante vor fi înmânate persoanelor care desfășoară acest tip de activități pe străzile orașului.

Agenții de poliție, îmbrăcați civil, vor împărți pliantele care oferă informații despre organizațiile care oferă ajutor social, sub formă de alimente, haine, găzduire, locuri de muncă sau sprijin pentru repatriere. De asemenea, primăria avertizează și asupra faptului că aceste activități contravin legilor, iar cei care vor continua să le desfășoare vor fi nevoiți să suporte consecințele.

A doua fază a campaniei, care va începe peste două săptămâni, va fi de control și reținere. Persoanele care vor fi prinse spălând parbrize în intersecții, vânzând obiecte pe stradă sau cerând bani pentru indicarea unui loc liber de parcare vor fi amendate cu suma de 36 de euro. În caz de repetare a  infracțiunii, dosarul va fi preluat de secția de poliție.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite