Spania: Ratele lunare la creditele şomerilor, micşorate cu 50 %

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele guvernului Spaniol, Luis Rodriguez Zapatero, a anunţat o nouă măsură pe timp de criză. Este vorba despre un ajutor financiar pe care guvernul vrea să-l acorde persoanelor fără un loc de muncă şi care au de plătit un credit ipotecar.

Ajutorul constă în reducerea cu 50% a ratelor lunare, timp de maximum doi ani. Ajutorul maxim nu va fi mai mare de 500 de euro.

Beneficiarii trebuie să fie persoanele care au un credit ipotecar mai mic de 170.000 de euro, care nu au niciun alt venit în afară de ajutorul de şomaj, sunt căsătorite şi au copii.

Se estimează că de această prevedere vor beneficia aproximativ 500.000 de familii, printre care şi pensionari sau cei care muncesc pe cont propriu şi pot dovedi că afacerea lor a dat faliment.

Purtãtorul de cuvânt al Organizaţiei de Consumatori şi Utilizatori din Spania(OCU), românca Ileana Izverniceanu, a calificat acest ajutor ca fiind pozitiv dar insuficient, „deoarece multe familii nu îndeplinesc condiţiile pentru a primi acest ajutor”.

Izverniceanu a explicat cã limita fixatã la creditele ipotecare de pânã în 170.000 de euro, exclude familiile care au cumpãrat, în ultimii trei ani, locuinţe scumpe cu rate lunare care s-au dublat în ultimul an.

Organizaţia de consumatori Facua aminteşte cã aceastã cifrã stabilită de guvern este sub media valarilor creditelor ipotecare din patru comunitãţi autonome: Baleare (206.165 euro), Ţara Bascilor (204.538 euro), Madrid (190.118 euro) şi Catalunya (170.584 euro).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite