Spania: Legea avortului scoate ong-urile și enoriașii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de modificare a legii avortului din Spania a atras numeroase proteste din partea Bisericii Catolice și a ong-urilor care militează pentru dreptul la viață.

Aproximativ 10.000 de persoane au participat, astăzi, la o manifestație împotriva reformei legii avortului din Spania. Campania împotriva întreruperilor de sarcină a fost inițiată de preoții Bisericii Catolice și de trei ong-uri, care susțin că apără dreptul la viață.

Manifestanții s-au reunit, la ora 12.00, în fața Ministerului de Egalitate din Madrid, au parcurs strada Alcala și Paseo del Prado și s-au oprit în Piața Neptun. Protestatarii, majoritatea bărbați îmbrăcați în haine de culoare roșie, au scandat lozinci de tipul “viață da, avort nu” și “avort, asasinat”. Persoanele prezente la marș au protestat mai mult împotriva întreruperilor de sarcină în general, decât împotriva modificării legii avortului. Potrivit reprezentanților Bisericii Catolice, la meeting au participat 500.000 de persoane. Polițiștii susțin că numărul manifestanților nu a depășit 10.000.
Mișcări asemănătoare au avut loc și în Toledo și Valladolid. Potrivit polițiștilor, la marșul din Toledo au participat în jur de 300 de persoane, iar la cel din Valladolid aproximativ 400.  
 
Guvernul Spaniei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect privind modificarea legii avortului. În prezent, întreruperea de sarcină este permisă doar dacă sănătatea mamei sau a fătului sunt în pericol. Avorturile se practică numai în primele două luni de sarcină.

Potrivit proiectului de modificare a legii, femeile pot avorta în primele 12 săptămâni de sarcină, iar tinerele cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, pot renunța la sarcinile nedorite, fără să fie necesar acordul părinţilor. De asemenea, până în cea de-a 22-a săptămână de sarcină, avortul nu este considerat un delict,  dacă viaţa mamei sau a fătului sunt în pericol.    

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite