Spania: Două viori Stradivarius, 60 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii care au jefuit atelierul unui celebru lutier din Bilbao au vândut două viori fabricate după tehnica Stradivarius cu 60 de euro, deşi valoarea fiecăruia dintre cele două instrumente muzicale ajunge la 6.000 de euro.

Atelierul celebrului lutier spaniol Inaki Perez Ortega, din Bilbao, a fost jefuit pe 21 februarie, în timpul carnavalului din oraş. Hoţii au furat patru viori, două fabricate după tehnica Stradivarius, iar celelalte, după tehnica Guarneri. Valoarea fiecărui instrument muzical ajunge la 6.000 de euro.

La sfârşitul lunii martie, poliţiştii au descoperit o pistă care i-a condus pe urmele celor două viori Stradivarius furate. Hoţii, necunoscând valoarea pieselor unice care ajunseseră pe mâinile lor, au vândut viorile Stradivarius într-un butic de obiecte de mâna a doua, pentru 60 de euro. La rândul lor, proprietarii magazinului au vândut cele două instrumente muzicale, unul de culoarea mierii, iar celălalt brun-roşcat, în schimbul unei sume derizorii, în comparaţie cu valoarea lor reală. Conform declaraţiilor lutierului spaniol, suma de 60 de euro nu acoperă nici măcar costul unei singure coarde a viorilor.

Deocamdată, pista urmărită de poliţişti s-a întrerupt aici, pentru că cei care au cumpărat obiectele nu au utilizat un card bancar pentru plată şi nu pot fi identificaţi. Este posibil ca nici cumpărătorii să nu cunoască valoarea viorilor. Investigaţiile continuă cu verificarea înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere din apropierea magazinului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite