Spania: Cinci români, implicaţi într-un asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda civilă din Huesca a reţinut cinci români suspecţi de complicitate în cazul asasinatului unei femei de afaceri din orăşelul Sabiñanigo (Huesca). Victima, Maria Pilar

Garda civilă din Huesca a reţinut cinci români suspecţi de complicitate în cazul asasinatului unei femei de afaceri din orăşelul Sabiñanigo (Huesca).

Victima, Maria Pilar Blasco, în vârstă de 54 de ani, era căsătorită, avea doi copii şi era directorul unei firme de materiale de construcţii. Cadavrul femeii a fost găsit în data de 10 iunie a.c., într-un şanţ, în apropierea localităţii în care domicilia.

Poliţiştii au demarat cercetările şi au reţinut cinci români şi un om de afaceri spaniol, despre care se bănuieşte că ar fi implicaţi în acest asasinat. Francisco Javier P.J. (48 de ani), spaniolul reţinut, bănuit a fi autorul crimei, este proprietarul unei firme care cumpăra materiale de construcţii de la depozitele companiei conduse de victimă.

"Preferăm să nu dăm informaţii despre identitatea celor cinci români, deoarece, în acest moment, nu s-a stabilit în ce măsură sunt implicaţi. Este posibil să se demonstreze că sunt nevinovaţi, iar publicarea identităţii lor le-ar aduce un mare prejudiciu de imagine", a declarat Concepcion Lardies, purtător de cuvânt al Delegaţiei de Guvern din Huesca.

În prezent, românii sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, iar judecătorii au stabilit că informaţiile din dosarul anchetei nu pot fi divulgate.

Un alt bărbat de naţionalitate română a fost arestat de autorităţile spaniole, fiind bănuit de implicare în asasinarea unui cuplu de pensionari germani, care locuiau în Moraira, un oraş din regiunea Alicante (sud-est), potrivit unor surse judiciare, citate de publicaţia ABC, în pagina electronică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite