Spania: Bătaie cu vinete şi dovlecei în faţa sediului Direcţiei de Finanţe (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de agricultori din Almeria s-au adunat, ieri, în faţa sediului Direcţiei de Finanţe din localitate, solicitând reducerea impozitelor la legume şi fructe. Sindicatelor agrare

Peste 2.000 de agricultori din Almeria s-au adunat, ieri, în faţa sediului Direcţiei de Finanţe din localitate, solicitând reducerea impozitelor la legume şi fructe. Sindicatelor agrare "Asaja" şi "Coag" au convocat agricultorii din provincie la o grevă prin care au protestat împotriva preţurilor mari de vânzare a produselor agricole, care au ajuns să aibă adaosuri de 200% faţă de preţul cu care vând producătorii.

După câteva ore de protest, mulţimea a început să arunce cu vinete şi dovlecei înspre poarta edificiului. Forţele de ordine aflate la faţa locului au ripostat cu mingi de cauciuc şi lovituri de baston. În urma confruntării, au fost rănite 20 de persoane.

În Sevilla, pescarii s-au bătut cu poliţiştii

Forţele de ordine au arestat şapte pescari din Cadiz şi Huelva, Andaluzia, care demonstrau, alături de alte zeci de muncitori din aceeaşi branşă, împotriva preţului piperat la motorină. Demonstranţii au aruncat cu pietre şi petarde, iar poliţiştii au răspuns cu lovituri de bastoane. În urma confruntărilor, 14 poliţişti şi 11 marinari au fost răniţi, unul dintre oamenii de ordine fiind internat în stare gravă la spital. După o zi de confruntări, pescarii s-au întors la casele lor. Manifestaţia a avut drept urmări braţe rupte, vânătăi, capete sparte, contuzii şi internări în spital.

Video pescari:
http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/noticia/economia/2008/06/11/1254131

Video agricultori:
http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/noticia/economia/2008/06/11/1257517

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite