Spania: Activiştii de la Greenpeace protesteazã în oraşul Vallecas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe faţada supermarketului Alcampo din Vallecas, Madrid, ecologiştii au agãţat un solz artificial de peşte care sugereazã cã aceastã firmã distruge oceanul.

Activiştii vor sã denunţe, prin acest protest, lanţul de supermarketuri Auchan (printre care şi Alcampo) pentru cã pune în vânzare specii de pești aflate în pericol de dispariţie, precum tonul roşu.

Greenpeace asigurã cã a încercat sã ia legãtura cu directorii Alcampo încă din luna mai 2008 şi a solicitat informaţii referitoare la politica de cumpãrare a produselor marine, însã nu a primit niciun rãspuns.

Conform informaţiilor pe care le deţine Greenpeace, supermarketul Alcampo vinde 13 dintre cele 15 specii care se gãsesc pe Lista Roşie a Speciilor Marine pentru Spania, listă în care sunt enumerate speciile pe cale de dispariție.

„Ne întrebãm dacã Alcampo are ceva de ascuns. A sosit momentul sã se responsabilizeze de distrugerea oceanelor”, a declarat pentru agenţia de ştiri Efe,  Paloma Colmenarejo, directoarea campaniei „Oceanele Greenpeace”. 

Drept rãspuns, purtãtorul de cuvânt al supermarketului Alcampo a spus cã firma respectă legea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite