Spania: Abuz în funcție la Birourile pentru Străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane, dintre care trei poliţişti, au fost reţinute în Almeria, comunitatea Andalucia, pentru că cereau bani imigranţilor, în schimbul reducerii termenului de obţinere a permiselor de rezidenţă şi muncă.

O rețea de funcționari și polițiști din Almeria a profitat de numărul mare al imigranților care își așteptau rândul la Birourile pentru Străini pentru preschimbarea documentelor de rezidență și de muncă și au cerut bani mai multor persoane, în schimbul reducerii timpul de obţinere a actelor.

Lista programărilor se întindea pe următoarele două luni, iar suspecții reduceau demersurile până la patru zile, prelucrând în primul rând cererile celor care achitaseră suma de bani cerută.

Grupul suspectat de abuz în serviciu a fost reținut ieri dimineață, cu câteva minute înainte ca Biroul pentru Străini să își înceapă activitatea. La interogatoriu, toți acuzații au negat că ar fi primit bani de la imigranți pentru reducerea timpului de așteptare a preschimbării documentelor.

Cele zece persoane reţinute marţi au fost puse la dispoziţia Tribunalului de instrucţie numărul 6, iar astăzi vor continua cercetările.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite