Şomerii, hrăniţi din resturile de la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un restaurant din Valencia oferă zilnic paella pentru persoanele nevoiaşe, foşti deţinuţi sau toxicomani. Pedro Castellanos, patronul restaurantului La Marcelina, din Valencia, a răspuns astfel unui apel al primăriei din localitate.

Autorităţile solicitau localurilor să nu mai risipească mâncarea, iar din produsele care le rămân la finalul zilei să gătească pentru persoanele marginalizate.

„Sunt oameni care aşteaptă ora închiderii la supermarketurile din oraş pentru a lua produsele alterate pe care angajaţii le aruncă la gunoi.

Consumă alimente ale căror termene de garanţie au expirat pentru că nu au bani nici pentru a cumpăra un colţ de pâine”, explică patronul restaurantului.
Mulţi români

Printre beneficiari

Pedro Castellano a luat legătura cu asociaţia OSOJU, unul dintre centrele de ajutorare a persoanelor marginalizate. Este vorba în special despre foşti deţinuţi şi toxicomani, mulţi dintre ei români, pentru care OSOJU oferă haine, mâncare şi un program de reintegrare socială.

„Am luat legătura cu părintele Fernando Giacomucci, preşedintele asociaţiei, care a fost încântat de cele 50 de porţii de paella pe care am hotărât să le preparăm gratis, în fiecare zi, pentru persoanele nevoiaşe”,  spune Pedro.

Primăria din Valencia a făcut un apel la supermarketurile din oraş pentru ca acestea, la rândul lor, să se alăture proiectului şi să ofere gratis restaurantelor din zonă produse alimentare pentru a putea prepara mâncare pentru persoanele care nu au venituri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite