Șomerii au fost chemați astăzi la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șomerii din Spania au fost convocați să se adune astăzi în fața Oficiilor Forțelor de Muncă din localitățile de reședință și să participe la o grevă generală.

Organizat prin intermediul internetului, un grup de activiști a convocat astăzi șomerii din Spania la grevă generală. Manifestul prin care oamenii sunt îndemnați să iasă în stradă și să își ceară drepturile a fost răspândit prin intermediul rețelelor sociale, a blogurilor și chiar a propriei pagini web encrisis.org. Un filmuleț a fost postat și pe youtube.com

Prin intermediul Facebook, se oferă argumente oamenilor pentru a-i convinge de necesitatea ieșirii în stradă: ”Pentru că ne vorbesc despre lipsa banilor pentru angajări, dar trimit milioane de euro în conturile celor bogați. Pentru că patronul dorește implementarea unei noi reforme a muncii care să îngrădească drepturile câștigate de muncitori. Pentru că sunt responsabili de aplicarea unui model economic greșit, care a condus la nesiguranța slujbelor și la îndatorarea excesivă.”

Organizatorii acestui protest rămân însă anonimi, nici măcar în pagina web encrisis.org nefiind oferite niciun fel de informații despre cei care îndeamnă la grevă. Până la ora 14.00, activitatea Oficiilor Forțelor de Muncă din Castellon nu a fost perturbată de nicio manifestare de protest.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite