Sistem de supraveghere spaniol, la frontierele maritime române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indra, principala companie multinaţională de tehnologie informatică din Spania şi una dintre cele mai importante din Europa, a încheiat primul contract cu România. Indra a

Indra, principala companie multinaţională de tehnologie informatică din Spania şi una dintre cele mai importante din Europa, a încheiat primul contract cu România. Indra a câştigat licitaţia organizată la nivel internaţional şi va primi, din partea Ministerului de Finanţe din România, suma de 18 milioane de euro pentru a implementa un sistem de securitate şi supraveghere a frontierelor maritime româneşti. Termenul stabilit pentru executarea lucrărilor este de un an.

Sistemul integrat de supraveghere, control şi observare a traficului pe Marea Neagră va permite protejarea apelor teritoriale ale României şi a 245 de kilometri de coastă de orice tip de ameninţare, dar va facilita şi desfăşurarea unor operaţiuni de salvare sau controlul vaselor de pescuit.

Compania va instala, de-a lungul celor 245 de kilometri de coastă, staţii cu detectare senzorială, dotate cu radare şi sisteme de supraveghere electro-optică, şi o reţea de comunicare prin radio. Centrul de comandă şi control se află în oraşul Constanţa, unde se vor sistematiza informaţiile primite de la fiecare staţie de supraveghere. Astfel, autorităţile vor avea posibilitatea să intervină în timp util în cazuri de trafic de droguri, imigranţi ilegali, contrabandă de mărfuri, etc.

Sistemul de securitate al companiei Indra se află în curs de implementare pe coastele Spaniei şi în Hong Kong.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite