Sindicatul muncii analizeazã participarea imigranţilor la activitãţile sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul “Sã fim organizaţi”, realizat de Sindicatul Muncii din Catalunya, va analiza participarea populaţiei imigrante în activitaţile sindicatelor, se arată într-o invitaţie

Evenimentul “Sã fim organizaţi”, realizat de Sindicatul Muncii din Catalunya, va analiza participarea populaţiei imigrante în activitaţile sindicatelor, se arată într-o invitaţie transmisã mass-mediei, preluatã de agenţia de ştiri EFE.

”Participarea colectivului de imigranţi trebuie înţeleasã ca un element fundamental în garantarea încadrãrii depline în societate”, a subliniat Joan Coscubiela, Secretarul General al Sindicatului Muncii din Catalunya.

Organizatorii evenimentului semnaleazã faptul cã nu este necesarã integrarea în societate pentru a putea participa, dar cã participarea trebuie înţeleasã ca unul din principalii factori de integrare.

Sindicatul Muncii susţine cã locul de muncã este principala modalitate de socializare a imigranţilor, în special a celor care au acte de rezidenţã şi de muncã. Alegerile sindicale sunt singurele posibilitãţi de a-şi face auzitã vocea pentru a-şi alege reprezentanţii, sau pentru a fi ei înşişi aleşi de colegii lor de muncã.

Sindicatul evidenţiazã cã, în special, acest tip de organizaţii constituie un mod de încadrare a imigranţilor în lupta pentru îmbunãtãţirea condiţiilor de muncã şi sociale ale întregii societãţi. În acelaşi sens, se subliniazã faptul cã întrunirea serveşte schimbului de experienţã între sindicatele spaniole şi europene, având ca scop promovarea strãinilor în sindicate.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite