Sindicatul Muncitorilor din Spania critică reforma legii imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul muncitorilor din Spania (CCOO) a criticat modificările pe care Guvernul intenţionează să le facă la legea imigraţiei. Liderii CCOO susţin că reforma pe care intenţionează să

Sindicatul muncitorilor din Spania (CCOO) a criticat modificările pe care Guvernul intenţionează să le facă la legea imigraţiei.

Liderii CCOO susţin că reforma pe care intenţionează să o facă Guvernul este o ameninţare pentru drepturile fundamentale ale omului.

Una dintre modificările propuse este mărirea, până la 60 de zile, a perioadei de detenţie a imigranţilor care urmează să fie expulzaţi.

Potrivit legislaţiei în vigoare, străinii care locuiesc ilegal în Spania sunt ţinuţi 40 de zile în centre speciale, după care sunt trimişi în ţările de origine. „Persoanele care locuiesc în altă ţară fără documente în regulă ar trebui să fie pedepsite cu amendă.

Este nedrept ca imigranţii să fie privaţi de libertate 60 de zile, deoarece nu sunt infractori”, a declarat Ghassan Saliba, secretarul pe probleme de imigraţie din cadrul sindicatului.

De asemenea, liderii CCOO au criticat propunerea Guvernului de a limita reîntregirea familială în cazul imigranţilor care doresc să îşi aducă în Spania părinţii cu vârste de peste 65 de ani.

Potrivit noii propuneri de lege, vor putea face acest lucru doar străinii care locuiesc de foarte mulţi ani în Spania.  

La începutul lunii noiembrie a acestui an, 4.274.821 de imigranţi aveau permise de reşedinţă, cu 2,5 % mai mult decât în trimestrul anterior. Membri Guvernului sunt de părere că numărul străinilor va scădea, deoarece mulţi vor prefera să plece în ţara de origine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite