Sindicatele muncitorești cer autorităților madrilene ca Poliția Judiciară să se implice în cazurile accidentelor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Confederației Sindicale a Comisiilor Muncitorești (CCOO) și ai Uniunii Generale a Muncitorilor (UGT) cer Comunității Madrid ca Poliția Judiciară să poată acționa în cazul accidentelor de muncă sau al situațiilor cu grad de periculozitate.

Sindicatele muncitorești se arată preocupate de numărul ridicat al accidentelor de muncă din Comunitatea Madrid și cer respectarea protocolului semnat în 2007, prin care Poliția Judiciară să poată acționa rapid în astfel de cazuri.

Anul trecut, în Madrid au murit 134 de muncitori, iar în primul trimestru al acestui an au decedat 23 de muncitori, în scădere față aceeași perioadă a anului trecut când s-au înregistrat 28 de decese. Sindicatele muncitorești consideră că acest lucru se datorează scăderii activității din anumite sectoare afectate de criză și nicidecum îmbunătățirii măsurilor.

Dimpotrivă CCOO și UGT avertizează că în acest an muncitorii au condiții de muncă inferioare anilor trecuți, mulți dintre ei lucrând fără contract de muncă, fără o pregătire profesională adecvată sau fără asigurarea măsurilor preventive pentru evitarea accidentelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite