Şi-a salvat restaurantul cu mititei şi sarmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un patron şi-a transformat localul cu specific iberic în cârciumă românească. Angel Munioz şi-a deschis afacerea cu mâncăruri gătite după cartea de bucate spaniolă moştenită de la bunicii săi.  

Angel Munioz este patronul unui restaurant pe care l-a deschis în urmă cu 30 de ani. Localul situat în centrul Zaragozei şi-a făcut clienţi fideli pentru vinurile spaniole şi pentru meniul casei, gătit după o veche carte de bucate pe care Angel a moştenit-o de la bunici.

Criza economică e de vină

“Criza economică mi-a afectat afacerea mai mult decât mă aşteptam. Clienţii erau tot mai puţini, încasările nu acopereau cheltuielile, aşa că am făcut o investiţie serioasă şi am schimbat profilul localului,” spune Angel Munioz. Investiţia a constat în transformarea restaurantului în salon pentru nunţi şi botezuri româneşti.

“Comunitatea de români din Zaragoza este cea mai mare în această zonă, dar şi cea care m-a convins prin numărul mare de solicitări să-mi transform restaurantul spaniol într‑unul cu meniu tradiţional românesc. În acest fel am ajuns să am aproape săptămânal nunţi, botezuri, aniversări în familie, dar şi clienţi fideli la dejun sau la cine de afaceri”, spune Angel.

Îi place fasolea bătută

Patronul este încântat de ritualurile româneşti, dar şi de banii pe care românii îi cheltuie în astfel de ocazii. Meniul costă, pentru 100 de persoane, în jur de 5.000 de euro. Angel îl ştie pe de rost în româneşte: ”Sărmăluţe, ciorbă de perişoare şi de burtă, mititei şi ceafă de porc, dar mai ales fasolea românească cu ciolan afumat, care este preferata mea”, ţine să menţioneze Angel.

A angajat bucătăreasă româncă

Munioz participă adesea la mesele festive ale românilor şi cel mai ciudat obicei i se pare la nuntă, când se fură mireasa: ”N-am înţeles, dacă tot pleacă cu mireasa, de ce o mai aduce înapoi şi n-o ia de tot?”, spune zâmbind Angel. Nici limba română nu îi e străină, pentru că a angajat opt românce, care se străduiesc să ofere clienţilor lor o atmosferă plăcută.

A vizitat România

”Mi-am făcut prieteni printre români şi am vizitat România. Pot să spun că m-am simţit ca acasă, motiv pentru care la firmă am pus drapelul României”, comentează Angel Munioz. Mai mult, întreprinzătorul spaniol le oferă clienţilor meniuri în limba română, traduse în spaniolă, şi nu invers.

Băutura e adusă din ţară

Mâncărurile tradiţionale româneşti sunt preparate de bucătăreasa Alina Muşat şi sunt asortate cu bere, vin, pălincă din Ardeal şi ape minerale aduse din ţară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite