Sfârşit de an şcolar cu iz românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfârşit de an şcolar cu iz românesc
Sfârşit de an şcolar cu iz românesc

Ceramica românească, sculpturile în lemn şi costumele tradiţionale au fost admirate la festivitatea de închidere a anului şcolar de la liceul IES din Oropesa del Mar. Adresată în

Ceramica românească, sculpturile în lemn şi costumele tradiţionale au fost admirate la festivitatea de închidere a anului şcolar de la liceul IES din Oropesa del Mar.

Adresată în exclusivitate celor 60 de elevi de naţionalitate română care studiază în respectivul institut, festivitatea a fost organizată de Viorel Bidaru, preşedinte al Asociaţiei Românilor Oropesinos.

"Este pentru prima dată când organizăm, special pentru elevii români, o expoziţie în interiorul şcolii în care studiază. Pentru că în Spania sfârşitul de an nu se sărbătoreşte, ca în România, cu premii şi coroniţe, intenţionăm să le aducem copiilor mai aproape plaiurile româneşti, prin simboluri ale folclorului şi culturii din ţara în care s-au născut", spune Viorel Bidaru.

La eveniment au participat Consulul României la Castellon, Liviu Popa, coordonatoarea biroului Consiluiul Judeţean Dâmboviţa, Nicoleta Enache, şi directorul liceului IES, Juan Bautista. Acesta din urmă a ţinut să precizeze: "În multe şcoli din provincie studiază un număr mare de elevi de naţionalitate română, unii chiar premiaţi, pentru rezultate deosebite, cu diploma de onoare". O astfel de şcoală este şi Institutul Tehnic din Castellon, unde, din cei 900 de elevi, 220 sunt români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite