Sezonieri români, au refuzat locuinţe gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de ieri, românii angajaţi ca sezonieri în agricultură în localitatea Santa Marta, din Caceres, au ajutat autorităţile locale să demonteze campamentul construit de Asociaţia

În cursul zilei de ieri, românii angajaţi ca sezonieri în agricultură în localitatea Santa Marta, din Caceres, au ajutat autorităţile locale să demonteze campamentul construit de Asociaţia Agricultorilor pentru cazarea muncitorilor din acest an.

Căsuţele din materiale prefabricate, dormitoarele, bucătăriile şi băile amenajate de către asociaţie pentru ca sezonierii care vin din România şi Bulgaria să nu mai fi nevoiţi să locuiască sub cerul liber, nu au fost acéptate de români.

După cum declară surse din cadrul primăriei din localitatea Santa Marta, românii angajaţi au refuzat să se cazeze în casele amenajate de către angajatori, deoarece, spuneau ei, “sunt ca nişte închisori”.

Regulile stricte nu au fost pe placul românilor, care şi-au întins, şi de data aceasta, corturile la locul de muncă. Astfel, asociaţia a cheltuit aproximativ 33.300 de euro, în cele aproape două luni de când a fost construită aşezarea, iar românii au refuzat să locuiască în ea.
 
Pentru a accede la unul dintre cele 200 de locuri de cazare, chiriaşul trebuia să fie în pat la ora 24.00, nu avea voie să îşi parcheze maşina în faţa aşezării şi nu putea să introducă în casă băuturi alcoolice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite