Sexologii spanioli cer proiecte educative pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul celui de-al X-lea Congres Spaniol de Sexologie, desfăşurat în provincia Leon, Comunitatea Castilla Leon, psihologii-sexologi au dezbătut problema necesităţii unei educaţii

În cadrul celui de-al X-lea Congres Spaniol de Sexologie, desfăşurat în provincia Leon, Comunitatea Castilla Leon, psihologii-sexologi au dezbătut problema necesităţii unei educaţii sexuale pentru imigranţii de pe teritoriul Spaniei. Miren Larrazabal, preşedintele Federaţiei Spaniole de Sexologie, a evidenţiat beneficiile fiziologice şi psihologice ale sexualitatii. "O viaţă sexuală împlinită favorizează un sistem cardiovascular fără probleme, contribuie la diminuarea stresului şi a anxietăţii, ajută la creşterea stimei de sine şi îmbunătăţeste relaţia dintre parteneri".

De asemenea, Miren Larrazabal a atras atenţia asupra populaţiei imigrante, precizând că, de-a lungul anului trecut, 40-50% dintre întreruperile de sarcină din comunitatea Madrid au fost făcute de imigrante. O altă problemă ridicată a fost lipsa asistenţei şi a consilierilor sexologi pentru imigranţi. Această situaţie, coroborată cu creşterea numărului pacienţilor infectaţi cu HIV sau depistaţi cu alte boli cu transmitere sexuală, în rândul imigranţilor, a determinat Federaţia Asociaţiilor de protecţie a familiei să iniţieze un program naţional de educaţie sexuală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite