Sevilla: Traficanţi arestaţi pentru exploatarea unor muncitori români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei conaţionali şi patru spanioli au fost arestaţi de agenţii Gărzii Civile din Sevilla, pentru că exploatau muncitori pe care îi aduseseră din România. În urmă cu două săptămâni,

Trei conaţionali şi patru spanioli au fost arestaţi de agenţii Gărzii Civile din Sevilla, pentru că exploatau muncitori pe care îi aduseseră din România.

În urmă cu două săptămâni, un minor român a anunţat autorităţile că a fost adus în Spania împreună cu mai mulţi compatrioţi, traficanţii promiţându-le locuri de muncă.

Odată ajunşi în Sevilla, muncitorii au fost cazaţi într-o casă, iar intermediarii i-au anunţat că trebuie să primească de la ei câte 1.000 de euro, pentru cheltuieli de călătorie.

Pentru a fi siguri că vor primi banii, membrii bandei le-au confiscat românilor documentele de identitate. Conaţionalii păcăliţi au muncit cu ziua şi au primit puţini bani. Astfel, ei au fost nevoiţi să accepte condiţiile traficanţilor.

Minorul care a anunţat autorităţile a plecat în Spania fără a avea consimţământul părinţilor. În urma unei anchete, agenţii Gărzii Civile au stabilit că şefii bandei erau un spaniol şi soţia sa, de naţionalitate română.

Cei doi îşi deschiseseră o firmă de servicii agricole, prin intermediul căreia întocmeau muncitorilor contracte de muncă legale, dar în alte condiţii decât cele reale.

Din bandă mai făceau parte fratele româncei şi un prieten al acestuia, care se ocupau cu racolarea muncitorilor din ţara noastră. Alţi trei spanioli se ocupau cu obţinerea locurilor de muncă.

Oamenii legii i-au arestat pe cei şapte infractori, sub acuzaţia de încălcare a drepturilor muncitorilor. Aceştia riscă o pedeapsă de trei trei ani de închisoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite