Sevilla: Înjunghiat la nimereală, pentru cã este român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecãtoria din Sevilla cere opt ani de închisoare pentru un spaniol care a înjunghiat o persoanã, cu intenţia de a o ucide, pentru simplul fapt cã era de naţionalitate românã. Agresorul a

Judecãtoria din Sevilla cere opt ani de închisoare pentru un spaniol care a înjunghiat o persoanã, cu intenţia de a o ucide, pentru simplul fapt cã era de naţionalitate românã. Agresorul a declarat cã a înjunghiat primul român pe care l-a întâlnit, deoarece, în aceeaşi zi, avusese un conflict cu un grup de persoane de aceeaşi naţionalitate.

Incidentul s-a petrecut în data de 3 noiembrie 2007, când, dupã cum infomezã agenţia de ştiri EFE, spaniolul a intrat în clădirea Aznalrcollar , din Sevilla, unde ştia cã locuiau câteva familii de români. El a aşteptat pânã a ieşit din casã primul român, pe care l-a înjunghiat. Românul a fost salvat de la moarte de persoana care îl însoţea pe agresor, şi care l-a împiedicat să-l înjunghieze de mai multe ori.

Pe lângã cei opt ani de închisoare, judecãtorul cere şi o despăgubire de 925 de euro pentru român. Spaniolul nu este acuzat doar de tenativã de omor ci şi de xenofobie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite