Serviciile sociale pentru românii din Spania se îmbunătăţesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care muncesc în Spania şi familiile lor vor beneficia de servicii sociale mai bune începând cu data de 21 august. La începutul acestei săptămâni, secretarul de stat al

Românii care muncesc în Spania şi familiile lor vor beneficia de servicii sociale mai bune începând cu data de 21 august. La începutul acestei săptămâni, secretarul de stat al Ministerului de Externe Român, Răduţă Matache, şi ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Juan Pablo Garcia Berdoy, au ratificat acordul din 2006, semnat între cele două ţări.

Potrivit noii reglementări, toate persoanele care au plătit la asigurările sociale dintr-unul sau din ambele state, precum şi membrii familiilor acestora, vor beneficia de asistenţă în caz de boală, maternitate, accidente de muncă, şomaj, pensie şi deces.

Spania şi România au semnat acordul pentru a facilita libera circulaţie a muncitorilor din cele două ţări. Până în prezent, beneficiau de servicii sociale în afara ţării numai funcţionarii publici, diplomaţii, personalul companiilor de transport internaţional şi marinarii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite