Şeful poliţiştilor corupţi din Coslada şi-a investit banii în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna trecută, în orăşelul Coslada, de lângă Madrid, poliţia locală a fost practic "decimată", ca urmare a denunţurilor unor prostituate românce. Cei peste 20 de poliţişti arestaţi

Luna trecută, în orăşelul Coslada, de lângă Madrid, poliţia locală a fost practic "decimată", ca urmare a denunţurilor unor prostituate românce. Cei peste 20 de poliţişti arestaţi au fost acuzaţi de luare de mită, evaziune fiscală şi corupţie.

Împreună cu interlopii locali, ei formau o adevărată mafie în domeniul prostituţiei. Toţi agenţii anchetaţi susţin că fostul lor şef, Gines Jimenez Buendia, a făcut investiţii în România, unde a depozitat într-un cont şi banii rezultaţi din mita pe care o pretindea proxeneţilor, după cum informează cotidianul spaniol El Mundo.

Unitatea Împotriva Traficului de Droguri şi a Crimei Organizate (UDYCO), din cadrul Poliţiei Naţionale, a început să investigheze, încercând să identifice conturile bancare şi averile tuturor celor implicaţi. Gines Jimenez a declarat, în faţa judecătorilor din Coslada, că deţine o casă, două locuri de garaj, 105.000 de euro într-o bancăşi 20.000 de euro în numerar, cu care intenţiona să îi cumpere fiicei sale o maşină Renault Megane.

În ultimii 22 de ani, ca şef al Poliţiei Locale Coslada, el a primit un salariu anual cuprins între 48.000 - 66.000 de euro. "Părinţii ne-au lăsat moştenire mie şi fraţilor mei trei restaurante. O parte din banii mei provin din profitul acestor afaceri, iar alta, din vânzarea a trei apartamente în Caceres, moştenite de la familia soţiei mele ", a spus judecătorilor Gines Jimenez.

Afaceri în România

Relaţiile dintre Gines şi comunitatea românească din Coslada erau cunoscute de tot oraşul. Adjunctul său, Carlos M.G., este căsătorit cu o româncă şi se bănuieşte că şi acesta ar fi făcut afaceri în România, relevă cotidianul "El Mundo".

Toţi agenţii implicaţi în cazul de corupţie au declarat că Gines Jimenez şi adjunctul său au depozitat bani într-un cont din România, pentru a evita suspiciunile, în cazul unei anchete. Oamenii legii au decis să verifice atât averile lui Gines şi ale lui Carlos, cât şi ale agenţilor care au făcut aceste declaraţii. Poliţia Naţională spaniolă colaborează cu poliţiştii români, pentru a face lumină în acest dosar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite