Şefă la o fabrică de mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un patron spaniol s-a decis să deschidă o filială a fabricii sale în judeţul Dâmboviţa.Acum patru ani, patronul unei fabrici din Valencia căuta un  translator pentru o investiţie în România şi a găsit în schimb un director de marketing. 

În urma unui anunţ pentru un loc de muncă pentru un post de translator la o fabrică de mobilă din Albal, provincia Valencia, patronul Santiago Fresneda Castillo a angajat-o pe Ionela Botocan, 24 de ani, din Arad. Ionela îşi aminteşte că în acea perioadă lucrau în fabrică 14 români, iar în comuna Aninoasa din Dâmboviţa era cumpărat terenul pentru construcţia unei secţii de produse semifabricate din lemn.

Afectaţi de criza economică

“Am învăţat de la Santiago cum se face o investiţie şi am ajuns repede în funcţia de director al firmei Novecento”, spune Ionela. În ultimii patru ani, firma a obţinut profituri considerabile şi a realizat investiţia din România care a creat 27 de locuri de muncă. Însă, în urma crizei economice şi a unor probleme avute în România, acum în fabrica din Valencia mai lucrează doar trei români, iar în cea din Dâmboviţa au mai rămas doar patru angajaţi.

“Nu am fost mulţumiţi de evoluţia secţiei din Aninoasa şi nici de furnizorii care au încasat avansul la comenzile de masă lemnoasă şi nu ne-au livrat nimic”, explică Ionela.

După trei ani de la deschiderea afacerii din Aninoasa, Santiago este dezamăgit de investiţie: “Poate e vorba de concurenţă, iar firmele din zonă nu doresc prezenţa noastră. Am avut pierderi serioase care se vor recupera într-un an sau doi, având comenzi mai mari în Spania. Sunt tentat să nu recomand niciunui alt investitor să facă o asemenea investiţie”, încheie patronul spaniol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite