Şef la o şcoală de iahting în Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard Frenţescu a fost, în România, de 11 ori campion naţional de iahting. Ambiţios şi muncitor, românul şi-a îndeplinit visul de a conduce o Şcoală de Navigaţie. Pe viitor doreşte să participe cu elevii săi la regatele din Spania.  

Leonard Frenţescu, un tânăr în vârstă de 31 de ani, originar din Constanţa, a sosit în Spania în anul 2000. „Când am venit în Castellon, nu cunoşteam decât două persoane şi nu vorbeam spaniola. Zilnic, luam bicicleta şi mergeam să caut de lucru. Dacă vrei cu adevărat să reuşeşti în viaţă trebuie să lupţi!”, declară tânărul.

Leonard Frenţescu este un român care a reuşit să deschidă prima Şcoală de Navigaţie în cadrul Clubului Nautic din Castellon, în urmă cu un an.

„Spaniolii nu sunt rasişti!”

Frenţescu îşi aminteşte că, atunci când a luat decizia să părăsească România, tatăl său, constructor naval, i-a spus că nu se va putea descurca singur printre străini. „Însă spaniolii m-au ajutat foarte mult să-mi îndeplinesc visul şi nu m-am simţit discriminat pentru faptul că sunt român”, susţine Leonard.

Cu timpul, numărul clienţilor şi al membrilor clubului a crescut, iar în prezent, Leonard are sub conducerea sa cinci instructori de navigaţie. „Cheltuielile sunt destul de mari. Plătim, anual, în jur de 7.000 de euro doar pentru întreţinerea şi asigurarea bărcilor din flota clubului. Plus salariile angajaţilor şi cheltuielile lunare ale şcolii”, afirmă Leonard. Şcoala are 29 de membri şi, pe lângă aceştia, grupuri care vin la sfârşit de săptămână pentru o plimbare cu barca pe Mediterană. Pentru a deveni asociat al clubului se plăteşte o taxă de 1.000 de euro, apoi, la fiecare trei luni cota este de 250 de euro, iar o oră a cursului de navigaţie costă 100 de euro.

Sportiv de performanţă

Ajutat de tatăl său de la vârsta de 9 ani, Leonard participă la curse de iahting. Între anii 1990 şi 1999 a câştigat 36 de premii, fiind de 11 ori campion naţional al României.

A mai participat la concursurile „Balkan Games” din Grecia, la Campionatele Mondiale din Portugalia şi Grecia, la Campionatul European din Danemarca şi la Gold Corn din Turcia, la care a obţinut rezultate foarte bune. „Visul meu este să am câteva grupuri de tineri talentaţi, pentru a participa la concursurile organizate în Valencia şi Barcelona”, încheie Frenţescu.

Colaborează cu Primăria

Cu sprijinul Primăriei din Castellon, Şcoala de Navigaţie condusă de Leonard Frenţescu organizează croaziere gratuite pentru vârstnici şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite