Scriitori români şi bulgari, la Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul pentru probleme de Imigraţie şi Cetăţenie din cadrul Guvernului Autonom Valencian, Rafael Blasco, a semnat ieri, 28 aprilie, un acord de colaborare cu Universitatea Internaţională

Consilierul pentru probleme de Imigraţie şi Cetăţenie din cadrul Guvernului Autonom Valencian, Rafael Blasco, a semnat ieri, 28 aprilie, un acord de colaborare cu Universitatea Internaţională Menendez Pelayo (UIMP), pentru organizarea unei întâlniri a scriitorilor români, bulgari şi spanioli. Reuniunea va avea loc între 9 şi 11 iunie 2008, la Valencia. S-au planificat teme şi activităţi care vizează societatea, tradiţiile literare şi actualitatea culturală din cele trei ţări, România, Bulgaria şi Spania.

Conform declaraţiilor consilierului spaniol, "Literatura este un instrument perfect pentru a cunoaşte alte culturi, de aceea dorim să ne apropiem de cetăţenii români şi bulgari rezidenţi în Comunitatea Valenciană, facilitându-le integrarea culturală în societate". Blasco a precizat că 17% dintre străinii care locuiesc şi muncesc în regiune, respectiv 123.190 de persoane, provin din România şi Bulgaria.

Acordul încheiat prevede desfăşurarea unui program care vizează un triplu scop: crearea unui centru de observare şi sistematizare a subiectelor care preocupă societatea valenciană, realizarea unor activităţi culturale şi de formare, în colaborare cu populaţia română şi bulgară şi constituirea unei catedre universitare anuale pentru convieţuire şi implicare socială.

Cea mai recentă lansare de carte românească în Spania a avut loc săptămâna trecută, în Castellon. Poeta Adriana Vidroiu Stanca şi-a prezentat volumul de poezii "Liniştea începe niciodată," volum care a beneficiat, pentru a putea vedea lumina tiparului, de sprijinul unor oameni de cultură români şi spanioli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite