Schimb cultural între România şi Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul de copii Xiquets Cantors Divisi, din oraşul Valencia, s-a întors recent dintr-un turneu de o săptămână realizat în România. Cei 25 de copii au susţinut cinci concerte în oraşele

Corul de copii Xiquets Cantors Divisi, din oraşul Valencia, s-a întors recent dintr-un turneu de o săptămână realizat în România. Cei 25 de copii au susţinut cinci concerte în oraşele Iaşi şi Rădăuţi.

Filarmonica din Iaşi şi corul Graziosso al Şcolii Generale Octav Băncilă au fost amfitrionii corului valencian. "Copii care fac parte din Divisi cântă fenomenal şi trăiesc intens ceea ce interpretează, în aşa fel încât ne transmit şi nouă o energie specială", a spus Doru Morariu, directorul corului Filarmonicii din Iaşi.

Copiii din corul Divisi a vizitat un azil de bătrâni din Iaşi, unde au interpretat melodii specific spaniole, iar ultima oprire a fost la Catedrala Catolică din Iaşi, unde au dat două concerte.

Corul valencian, care aparţine Asociaţei Culturale Divisi, este dirijat de Jose Vicente de Sousa, care colaborează cu pianistul Jose R. Peinado şi cu profesoara de canto, de origine română Mădălina Morariu.

În luna decembrie a acestui an, corul de copii Graziosso este aşteptat la Valencia, pentru a susţine câteva concerte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite