Liderul Opoziţiei spaniole, de partea lui Sarkozy în problema expulzării ţiganilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariano Rajoy, preşedintele Partidului Popular Spaniol s-a declarat de acord cu decizia Franţei de deportare a ţiganilor români, considerând că aceasta a procedat legal.

Liderul Partidului Popular, Mariano Rajoy, a declarat că respectă decizia preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a expulza ţiganii români şi a susţinut că este convins că Guvernul Franţei a acţionat absolut legal. "Sunt absolut convins că Guvernul francez a făcut asta respectând legea", a explicat Rajoy într-o declaraţie oferită presei cu ocazia vizitei în oraşul autonom spaniol Melilla, din nordul Africii, informează cotidianul ABC.

Preşedintele principalului partid de opoziţie spaniol a afirmat că nu avea intenţia de a intra în polemici referitor la această chestiune, pentru că nu cunoaşte "în amănunt toate motivele pentru care francezii au recurs la deportări". "Nu vreau să intru în polemica aceasta, dar ce pot spune este că eu, personal, respect decizia luată de Guvernul Franţei, care are un sprijin majoritar", a mai spus Rajoy. Acesta a mai adăugat că "în ceea ce priveşte imigraţia, cel mai important este controlul, ordinea şi respectarea legii, precum şi o politică europeană".

Citeşte pe adevarul.es ce au în comun cei doi politicieni, Nicolas Sarkozy şi Mariano Rajoy.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite