Sărbătoarea de Halloween îi fascinează și pe bătrânii invalizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârstnicii de la un azil din Las Rozas și-au pus costume de vrăjitoare și de vampiri și au intrat în ”Dansul Vrăjitoarelor”, chiar dacă unii se aflau în cărucioare de invalizi.

CITEŞTE ŞI

Sărbătoarea de Halloween câştigă de la an la an tot mai mulți adepți în Spania. Nu doar copiii și tinerii așteaptă cu nerăbdare ziua de 31 octombrie, pentru a ieși pe stradă îmbrăcați în costume de vrăjitoare sau de vampiri, ci și bătrânii.
La azilul ”Artevida” din Las Rozas (Comunitatea Madrid) a fost aseară petrecere mare, cu dansuri, mâncare, băuturi răcoritoare, fructe și tort. Timp de câteva ore, bătrânii au uitat de problemele lor și s-au distrat împreună cu apropiații și cu personalul instituției.

Unii dintre ei s-au îmbrăcat în costume tradiționale de Halloween și au intrat în ”Dansul Vrăjitoarelor”. Ceilalți, care au stat pe margine, au format ad-hoc o comisie care a ales cel mai original costum, premiat cu ”Diploma de Halloween”. Cu toții au demonstrat că te poți distra chiar și la o vârstă înaintată, indiferent dacă ești sau nu într-un cărucior de invalizi.

Petrecerea s-a desfășurat în devans cu o zi pentru a le da posibilitatea să participe tuturor celor 90 de bătrâni ai centrului. La sfârșitul săptămânii o parte dintre aceștia își vizitează familiile, iar organizarea chefului astăzi s-ar fi făcut într-un cadru mai restrâns.

Au sărit imediat la dans

Pentru românca Mihaela Cornea (31 de ani), angajată a azilului din luna februarie a acestui an, petrecerea de Halloween alături de bătrâni ”a fost foarte interesantă și distractivă”. ”Știu să se distreze, iar când a fost vorba de dansat au sărit imediat, de parcă nu-i mai durea nimic. Conform tradiției, le-am dat cu mătura în cap și le-am împărțit bomboane”, a declarat tânăra, originară din Slobozia (județul Ialomița).

La azilul ”Artevida” petrecerile se țin lanț lună de lună. ”La sfârșitul fiecărei luni se sărbătoresc zilele de naștere ale tuturor celor născuți în acea lună, dar cea mai așteptată petrecere este cea de sfârșit de an. Încă de pe acum bătrânii plănuiesc ce vor face de Revelion”, a mai declarat Mihaela Cornea.
În meseria sa, românca face curățenie în camerele bătrânilor și îi ajută pe aceștia să servească masa. Ea susține că are ”o meserie frumoasă” și se bucură că are ”niște colege foarte bune” atât în munca de zi cu zi, cât și la organizat petreceri.

Vezi galerie foto de la petrecerea de Halloween a bătrânilor pe adevarul.es.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite