Localnicii din Santillana del Mar se tem de reacția românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fața localului s-au aflat ieri agenți ai Gărzii Civile: FOTO: eldiariomontanes.es
În fața localului s-au aflat ieri agenți ai Gărzii Civile: FOTO: eldiariomontanes.es

Patronul restaurantului unde a fost împușcat mortal un hoț român a fost eliberat în urma declarațiilor depuse.

Proprietarul restaurantului "El Padron" din localitatea Santillana del Mar (Cantabria), unde a murit duminică dimineață românul G.S.E. (33 de ani), a fost eliberat fără cauțiune, dar este obligat să se prezinte lunar la proces.

Conform eldiariomontanes.es, în urma declarațiilor făcute de acesta, procuratura din Torrelavega a dispus eliberarea lui fără plata unei cauțiuni, dar va trebui ca lunar să răspundă întrebărilor judecătorilor în procesul care s-a deschis.

Nu același lucru se va întâmpla cu un alt român implicat în acest scandal. El a fost arestat preventiv și i s-a fixat o cauțiune de 2.000 de euro. O a treia persoană, se pare tot de origine română, implicată în spargerea localului, este dispărută și dată în urmărire generală.

Duminică dimineață, în jurul orei 3.30, trei români au intrat prin efracție în restaurantul "El Padron" cu intenția de a fura. La acea oră, proprietarul localului se afla în interior. El a luat o pușcă și a tras asupra hoților. L-a împușcat mortal pe G.S.E. și l-a rănit pe un al doilea. Acesta din urmă, împreună cu cea de-a treia persoană, a reușit să fugă cu ajutorul unui autoturism. Rănit, el s-a dus la spital, de unde a fost arestat de polițiști câteva ore mai târziu.

Ieri restaurantul a fost deschis, dar a trebuit să fie păzit de teama ca rudele și apropiații românului omorât să nu vină să se răzbune. Sursa citată menționează că "în sat circulă zvonul că în paginile de Internet dedicate românilor s-au înregistrat câteva amenințări cu moartea îndreptate asupra acestui localnic".

Vezi pe adevarul.es de ce dormea patronul restaurantului în interiorul localului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite