Sandvişuri pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lanţ de restaurante din Spania oferă miercurea un meniu gratuit persoanelor care au rămas fără muncă.

La sfârşitul lunii februarie, în baza de date a Institutului Naţional de Muncă (INEM) erau înregistrate 3.481.859 de persoane, cu 154.058 mai multe decât în luna ianuarie.

Pentru a veni în sprijinul multora dintre aceştia, lanţul de restaurante ”Taverna Bocatin” a lansat o promoţie care se adresează exclusiv lor. În fiecare zi de miercuri, din luna martie, aceştia pot servi gratis un meniu ce cuprinde două sandvişuri, o porţie de cartofi prăjiţi şi un pahar de bere sau suc, la alegere.

Singura condiţie impusă acestora este aceea de a se prezenta la unul dintre cele 26 de localuri care s-au înscris la campanie, cu foaia de şomaj eliberată de INEM şi un act de identitate. 

Intenţia departamentului de marketing al lanţului de restaurante amintit a fost aceea de a oferi un exemplu celorlalte societăţi comerciale pentru a veni în sprijinul persoanelor cu posibilităţi financiare reduse.

”Nici noi nu trecem prin momente uşoare, dar este important să le transmitem acestor persoane o atitudine mai optimistă şi mai curajoasă faţă de aceste vremuri”, a afirmat pentru ziarul ”Adevărul”, Elena Alvarez, directoare de marketing.

Angajaţii contribuie cu bani

Solidaritatea celor de la ”Taverna Bocatin” a mers până acolo încât şi angajaţii restaurantelor au fost de acord să contribuie cu o parte din cheltuielile acestei campanii. Un procent de 60 la sută este suportat de proprietarii restaurantelor, 20 la sută de către distribuitori, iar restul de 20 la sută, de către ospătari şi barmani. Aceştia din urmă au fost de acord să contribuie cu banii primiţi bacşiş de la clienţi.

Şomerii apreciază această iniţiativă

Spaniolul Tomas Bañuelos, de 43 de ani, consideră că ideea este originală şi binevenită. ”Am văzut la TV şi am auzit la radio de această ofertă. Am căutat pe internet să văd unde găsesc un local prin preajmă şi am venit aici. În reclame, sandvişurile păreau mai mari, dar sunt bune şi astea. Mai ieşim din casă şi mai uităm de criză”, spune spaniolul.

Tomas a lucrat ca poştaş şi figurant în filme spaniole, dar de mai bine de un an a rămas fără muncă. ”Pe criza asta este greu să găseşti de lucru, dar mergem înainte”, afirmă el.

Românul Cătălin Voinea, de 33 de ani, nu mai are servici de trei luni. A lucrat în construcţii, fără contract, iar acum îşi caută un nou loc de muncă. ”Am fost la cumpărături şi am trecut pe aici de curiozitate. Ideea cu meniul pentru şomeri este bună. Păcat însă că sunt multe persoane, marea majoritate imigranţi, care au lucrat la negru şi poate acum nu au ce mânca. Nu este cazul meu. Lucrează soţia şi ne descurcăm, chiar dacă ne este un pic greu”, spune ialomiţeanul, absolvent al unei facultăţi în România.

Aproximativ 50 de persoane

Directoarea de marketing, Elena Alvarez, susţine că sunt restaurante care au oferit meniuri pentru 50 de şomeri, în fiecare miercuri. ”Marea majoritate vin în jurul orei prânzului. Nu ştim dacă printre ei sunt şi români. Pe noi nu ne interesează naţionalitatea, ci doar dacă sunt şomeri, pentru că ne adresăm tuturor şomerilor din Spania”, a afirmat Elena Alvarez.

 




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite