“Salut, sunt român!”, în Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania organizată de cãtre Guvernul României pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Spania continuã cu o serie de concerte în Castellon şi în Coslada-Madrid.   Elena

Campania organizată de cãtre Guvernul României pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Spania continuã cu o serie de concerte în Castellon şi în Coslada-Madrid.
 
Elena Llagostera, reprezentant al firmei Saatchi & Saatchi, care se ocupã de organizarea acestor evenimente, a declarat: „În Castellon, mai mult de 5.000 de persoane s-au bucurat de muzica tradiţionalã româneascã, de dansurile populare şi de invitaţii de onoare din colţurile României”.

La eveniment au fost prezenţi Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţãndãricã şi o trupã de teatru din România, precum şi diferiţi meşteşugari.

S-au prezentat tehnicile de prelucrare a lutului, felul în care meşteşugarii vopsesc ouãle de Paşte şi cum se picteazã vitraliile bisericilor ortodoxe.

Restaurantul Valencia din Castellon a asigurat preparatele culinare specifice româneşti: peste 2.000 de mici, 2.000 de chifteluţe şi 2.000 de cabanoşi, toate plãtite de cãtre Guvernul României şi oferite gratuit celor care au participat la eveniment. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite