Ryanair, în scandal cu agenţiile de voiaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia companiei aeriene Ryanair de a anula, începând din 26 august, posibitatea de a face rezervări de zbor prin paginile de internet ale agenţiilor de voiaj, a provocat un adevărat scandal

Decizia companiei aeriene Ryanair de a anula, începând din 26 august, posibitatea de a face rezervări de zbor prin paginile de internet ale agenţiilor de voiaj, a provocat un adevărat scandal în Spania. Agenţiile de voiaj şi Institutul Naţional de Consum (INC) au avertizat compania că vor lua măsurile legale. Ba mai mult, INC a îndemnat comunităţile autonome să reclame compania în cazul în care vor fi anulate biletele.

Zilele trecute Ryanair anunţase clienţii agenţiilor de voiaj să-şi anuleze biletele şi să le procure direct de pe site-ul oficial al companiei. Conform conducerii Ryanair, agenţiile vindeau biletele la un preţ de două sau trei ori mai mari decât cel oficial, în timp ce procentul celor care îl cumpără de pe propriul site nu depăşeşte 2 la sută.

Agenţiile Atrapalo, Rumbo şi e-Dreams neagă acest lucru şi susţin că Ryanair face această mişcare doar pentru a canaliza clientela pe site-ul companiei.

Directorul de vânzari al Ryanair, Sinead Finn, a declarat că vor fi returnaţi toţi banii agenţiilor pentru ca acestea să îi înapoieze clienţilor. E-Dreams dezminte informaţia şi crede că nu va fi afectată deoarece, pe pagina sa de internet, clienţii îşi contractează singuri zborul.

Atrapalo şi Rumbo intenţionează chiar să le ofere clienţilor servicii alternative de formă gratuită.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite