În Roquetas del Mar se construieşte o biserică românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadoarea României la Madrid, Maria Ligor, a participat recent la slujba de aşezare a pietrei de temelie a bisericii ortodoxe româneşti din Roquetas del Mar (Almeria). Lăcaşul de cult are

Ambasadoarea României la Madrid, Maria Ligor, a participat recent la slujba de aşezare a pietrei de temelie a bisericii ortodoxe româneşti din Roquetas del Mar (Almeria).

Lăcaşul de cult are hramul Botezului Domnului. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Timotei, de Episcopul ortodox român de Spania şi Portugalia şi de părintele paroh Emil-Ioan Somodean.

La eveniment au participat primarul din Roquetas de Mar, Gabriel Aymat Ayllon şi alţi reprezentanţi ai instituţiei, care au pus la dispoziţia parohiei terenul pe care va fi construit lăcaşul de cult.

Cu ocazia vizitei, ambasadoarea Maria Ligor s-a întâlnit cu subdelegatul guvernului (prefectul) din Provincia Almeria, Miguel Corpas Ibañez şi cu primarul din Roquetas de Mar, Gabriel Aymat Ayllon, cu care au fost abordate proiectele de cooperare pentru integrarea comunităţii româneşti din provincie.

Diplomatul român a prezentat pregătirile pentru deschiderea, în viitorul apropiat, a unui Viceconsulat al României, în Almeria.

De asemenea, el a solicitat colaborarea autorităţilor provinciale şi locale în vederea demarării proiectului de predare a cursului de limbă, cultură şi civilizaţie română, în şcolile din zonă.

La sfârşitul vizitei, Maria Ligor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti, cu care a purtat discuţii referitoare la situaţia românilor pe piaţa muncii, după ridicarea restricţiilor şi a oferit informaţii cu caracter administrativ, consular, social şi din domeniul educaţiei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite