Românii din Leon au un ghid special pentru ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conaţionalii găsesc în ghid multe informaţii utile
Conaţionalii găsesc în ghid multe informaţii utile

Primăria din Leon, comunitatea Castilla y Leon, a publicat recent 6.000 de broşuri cu informaţii pentru a veni în sprijinul celor mai numeroase colective de imigranţi din oraşul spaniol.

Au fost editate câte 1.000 de ghiduri în limbile română, franceză, arabă şi 3.000 în spaniolă.Teresa Gutierrez, consilier pe probleme de imigraţie în cadrul primăriei din Leon, a declarat că mulţi dintre imigranţii din Castilla y Leon sunt originari din ţări membre ale Uniunii Europene, în special din România şi din Bulgaria.

Ghidul Imigrantului conţine toate informaţiile de care are nevoie un străin la sosirea în Leon. Imigranţii află diverse aspecte legate de drepturile şi îndatoririle lor, sistemul sanitar, educaţional, muncă, locuinţe, servicii sociale, viza de flotant sau actele necesare pentru demararea oricărui demers social. De asemenea, din broşuri nu lipsesc numerele de telefon şi adresele asociaţiilor de imigranţi din întreaga comunitate.

Broşura va fi distribuită gratuit, prin intermediul serviciilor municipale de imigraţie, al organizaţiilor care lucrează cu străinii şi cu ajutorul instituţiilor publice şi particulare care au legături directe cu persoanele de origine străină. Pentru a putea ajunge la dispoziţia tuturor celor interesaţi, broşura a fost postată pe pagina web a primăriei din Leon.

La începutul anului 2009, aproximativ 10.100 de străini sosiţi în Spania din 107 ţări locuiau în Leon, ceea ce reprezintă un procent de 7,7% din populaţia oraşului. Conform ultimelor date oficiale, în Leon trăiesc aproximativ 2.000 de români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite