Românii, stimulaţi de primărie să participe la viaţa şcolară a copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Castellon va organiza, începând din luna aprilie, cursuri de formare destinate Asociaţiilor de părinţi din instituţiile de învăţământ. Aceste cursuri vizează două

Primăria din Castellon va organiza, începând din luna aprilie, cursuri de formare destinate Asociaţiilor de părinţi din instituţiile de învăţământ. Aceste cursuri vizează două obiective majore: sensibilizarea părinţilor spanioli şi stimularea participării familiilor imigrante la viaţa şcolară a elevilor.

Carmen Amoros, consilier al Direcţiei de Bunăstare Socială din Castellon, a anunţat că acest proiect vizează, în primul rând, străinii care au copii de vârstă şcolară. Consilierul a precizat: "Este esenţial ca părinţii spanioli să fie sensibilizaţi şi să înţeleagă că imigranţii au de depăşit multiple dificultăţi de limbă, cultură şi, nu în ultimul rând, teama de respingere şi excludere socială."

Agenţia de Mediere pentru Integrare şi Convieţuire Socială (AMICS) va colabora la desfăşurarea acestui proiect, intervenind pentru medierea problemelor de ordin social, lingvistic şi cultural cu care se confruntă părinţii străini.

Prin aceste cursuri, se încearcă oferirea unei perspective interculturale. Se vor aborda subiecte precum fenomenul migraţiei, rolul mediatorului, conceptul de mediere, diferenţele culturale şi se vor organiza diverse studii de caz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite