Românii, sceptici la plăţile pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor care apelează la agenţiile de turism specializate pentru a-şi achiziţiona un bilet de avion Spania-România şi retur a crescut seminificativ în acest an. O creştere

Numărul românilor care apelează la agenţiile de turism specializate pentru a-şi achiziţiona un bilet de avion Spania-România şi retur a crescut seminificativ în acest an. O creştere aparent nejustificată, dat fiind că toate companiile cu tarif redus care efectuează zboruri Spania-România şi retur au pagini de internet bine puse la punct şi uşor de utilizat. Trebuiesc urmaţi doar cinci paşi timp de 10 minute - şi gata rezervarea.

Potrivit Bucharest Team, o agenţie de turism din Barcelona, principalul motiv este lipsa accesului la internet dar şi necunoaşterea folosirii calculatorului. Alt motiv major este neîncrederea în paginile de internet ale companiilor aeriene cu tarif redus. Românii se declară sceptici în a-şi folosi cardul bancar pe internet şi preferă să plătească comision agenţiilor de turism, care porneşte de la 15 euro pe segment/calatorie.

Dintre clienţii agenţiei din Barcelona 90% sunt români, 10% sunt spanioli, iar majoritatea au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani. În agenţie, 80% din clienţii romani preferă plata în numerar, iar restul de 20% sunt români din alte colţuri ale Spaniei care virează banii direct în cont.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite