Românii ar putea fi expulzaţi din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernele Uniunii Europene ar putea permite arestarea imigranţilor care nu au drept de rezidenţă şi de muncă. Ei vor putea fi închişi pentru o perioadă maximă de 18 luni, înainte de

Guvernele Uniunii Europene ar putea permite arestarea imigranţilor care nu au drept de rezidenţă şi de muncă. Ei vor putea fi închişi pentru o perioadă maximă de 18 luni, înainte de expulzare.

Prevederile sunt incluse intr.-un nou proiect de lege care urmeaza a fi aprobat in Parlamentul European. Proiectul stabileşte norme comune care se vor aplica celor opt milioane de imigranţi fără acte în regulă.

Directiva va fi aplicabila doar cetăţenilor extracomunitari. Imigranţii români şi bulgari, fiind cetăţeni comunitari, se pot deplasa liber pe teritoriul ţărilor din Uniune, însă vor putea fi expulzaţi pe motiv de "punere în pericol a ordinii, siguranţei naţionale şi sănătăţii publice".

In 15 dintre statele UE, pentru cetăţenii români şi bulgari, piata muncii nu este liberalizata până în anul 2013. C asa intre in legalitate, in Spania ei au nevoie de o oferta de contract de muncă de la angajator. In Italia insa, contractul nu este necesar pentru a munci în agricultură, alimentaţie publică şi construcţii, precum şi ca îngrijitoare sau menajeră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite