Românii au prioritate în faţa extracomunitarilor la angajarea în ţările UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European a votat azi Raportul referitor la imigraţia legală a lucrătorilor cu înaltă calificare din spaţiul extracomunitar. Un amendat al Raportului se referă la prioritatea la

Parlamentul European a votat azi Raportul referitor la imigraţia legală a lucrătorilor cu înaltă calificare din spaţiul extracomunitar.

Un amendat al Raportului se referă la prioritatea la angajare în UE a tuturor cetăţenilor din statele membre, inclusiv români, în faţa imigranţilor din ţări terţe, o forţă de muncă mai ieftină: “Îmi exprim satisfacţia că un amendament care în mod evident este în avantajul cetăţenilor români a fost adoptat”, ne-a declarat Renate Weber, şefa Delegaţiei PNL din Parlamentul European.

Raportul a fost votat cu o mare majoritate de către europarlamentari: “Prin acest vot, europarlamentarii au transmis un mesaj clar: nu sunt de acord cu restricţiile de pe piaţa muncii. Acestea vor fi scoase în curând”, a declarat Renate Weber.

Un alt amendament al Raportului votat azi se referă la cartea albastră, care va oferi prioritate pe piaţa muncii europene imigranţilor necomunitari, calificaţi în domenii precum tehnologia informaţiei şi inginerie.

Cartea albastră este valabilă doi ani. Ea poate fi reînnoită şi permite libertatea de circulaţie în UE posesorului şi familiei acesteia după cei doi ani. După cinci ani, posesorul acesteia are statut de rezident pe termen lung.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite